Circus Fairies

Circus Fairies, pe scurt

Circus Fairies promovează circul contemporan ca nouă formă de artă și educație alternativă.

CINE? 

  • Suntem un ONG, care și-a început activitatea în noiembrie 2018.

CE?

  • Urmărim creșterea vizibilității și dezvoltarea circului contemporan în România.

DE CE?

  • Datorită beneficiilor la nivel fizic și psiho-emoțional pe care le aduce practicarea lui la orice vârstă. Află mai multe >

CUM?

  • Organizăm ateliere și masterclassuri, proiecte sociale, evenimente culturale și spectacole de circ. Află mai multe >

Povestea noastră

Circus Fairies s-a născut la sfârșitul anului 2018 din dorința de a dezolta și la noi circul contemporan și de a crea o comunitate în jurul acestui sport.

De atunci, am organizat ateliere pentru copii, adulți, familii, vârstnici și persoane cu dizabilități, am participat în proiecte sociale și evenimente culturale și am prezentat spectacole de foc. Aici puteți găsi mai multe detalii despre fiecare activitate.

Anul acesta vă așteptăm la un eveniment care va aduna comunitatea națională a artelor circului la Cluj și va prezenta activități și spectacole de jonglerie, acrobație și echilibru, atât naționale, cât și internaționale. Mai multe veți afla în curând aici sau pe pagina Circus Fairies.

Echipa Circus Fairies

Ana este fondatoarea asociației Circus Fairies, iar împreună cu Andreea sunt cele mai active și implicate membre în activitățile asociației. Lor li se adaugă și alți membrii ai comunității locale de circ, cu care colaborează în diverse proiecte, în funcție de necesități și disponibilitate.

Ana

Ana Leoca

Fondator

Sunt Ana, fondatoarea asociației Circus Fairies. Practic și predau circ, în special jonglerie și flowarts, de 18 ani. Tehnica am învățat-o în mare parte în Franța și Noua Zeelandă, țara de origine a poiurilor, iar practica am făcut-o în multe proiecte și evenimente de-a lungul anilor, atât în România, cât și în străinătate.

Circus Fairies este rezultatul dorinței de a împărtăși și altora bucuria și beneficiile practicării artelor circului și de a crea o comunitate în jurul acestui sport. A fost o idee care s-a conturat de-a lungul anilor și a practicii alături de alte grupuri și asociații de circ și care, într-un final, a prins contur. De atunci mi s-au alăturat și alți pasionați de circ și împreună dezvoltăm activitățile, proiectele și asociația în general.

Andreea Bolovan

Artist, trainer

În urma absolvirii a două universități de artă, Teatru- Artele Spectacolului, Universitatea Spiru Haret, prof. univ. Vlad Rădescu și Adriana Piteșteanu și Teatru de Păpuși, Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, prof. univ. Ioan Brancu, urmate de doi ani de Master în Artele Regiei Teatrului de Animație, prof. univ. Cristian Pepino, actrița Andreea Roxana Bolovan a luat contact cu lumea teatrului de păpuși românesc, activând ca actor păpușar la Teatrul de Păpuși Puck din Cluj Napoca, dar și în spectacole independente în domeniu. În anul 2010 a primit atestatarea de trainer în programe de teatru în educație pentru copii și adolescenți, în cadrul proiectului DICE, organizat de Fundația Kava Cultural Group, Ungaria.

Andreea a susținut multiple ateliere creative de teatru de păpuși pentru copii, tineri dar și adulți în diverse programe culturale, evenimente locale și festivaluri naționale sau internaționale.

Începând din 2018, Andreea s-a alăturat echipei Circus Fairies unde a învățat tehnici de jonglerie pe care le combină cu elemente din teatru.

Ce se spune despre noi

Cool and passionate trainer and a good opportunity to always meet new people while doing something fun after work. Worth trying, you'll have a pretty good laugh, and why not, maybe a new hobby.

Paul

Excellent practice with great people for all levels.

Kati

A really cool atmosphere, and open-minded people!

Tudor

Awesome people with a lot to teach.

Alexandra

When I met Ana last summer, I was impressed by her dedication to give life to the Circus Fairies in Romania. I felt that her "mission" is to share the love, passion and trust she has in life with as many people as possible. She has great potential for teaching, she is very playful but also organized and most of all, she has great patience.

Mona2019