2020 online

În 2020 am fost nevoiți să regândim și să adaptăm activitățile noastre la mediul online. A fost o experiență provocatoare, dar cu rezultate extraordinare, care ne-au depășit așteptările și ne-au dat încredere că putem aduce bucurie și dezvoltare personală participanților noștri, chiar și de la distanță.

Structura atelierelor

Atelierele online le organizăm astfel:

  • în serii de minim 5 ateliere
  • zilnice sau săptămânale
  • cu minim 5 participanți
  • durata unui atelier: 1 oră
  • vârsta minimă: 7 ani

Contactează-ne aici pentru mai multe detalii.

© Imaginile și videoul au fost realizate la atelierele noastre din cadrul proiectului Școala de vară de la Telciu 2020, organizat de Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale. Video: Mihai Stanciu

Școala de vară de la Telciu 2020

Am fost invitați să ținem ateliere online pentru copiii din comuna Telciu, județul Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Școala de vară de la Telciu, organizat de Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale. Iată mai jos cum au decurs aceste ateliere și câteva păreri ale copiilor.

Mingi de jonglat

În prima zi am construit mingi de jonglat din baloane și orez ca să avem cu ce ne juca.

Dacă ești curios/curioasă cum să-ți faci și tu aceste mingi de jonglat simple și colorate, urmărește turorialul de aici.

Activități de grup

Chiar și de la distanță, am făcut și activități de grup în cadrul atelierelor online. Aceste jocuri de grup ne-au energizat pe întreg parcursul atelierelor, ne-au provocat imaginația și creativitatea și ne-au dezvoltat atenția și concentrarea.

Teme distractive cu rezultate surpriză

Ca temă de casă, copiii ne-au trimis poze sau videouri cu tehnicile de jonglerie învățate în timpul atelierelor, iar noi, cu ajutorul videografului Mihai Stanciu, le-am asamblat și le-am transformat în filmulețe. E ușor de imaginat surpriza și bucuria copiilor când au primit aceste mici colaje, precum cel alăturat.

Jonglăm!

După abia 4 zile de ateliere, copiii jonglează! … cu 1, 2 și chiar 3 mingi!

Așa încântați au fost, că s-au tot jucat și înafara atelierelor.

Jonglatul, pe lângă că ne captivează încă de la început, ne aduce și multe beneficii fizice și psiho-emoționale. Puteți citi mai multe detalii despre beneficii aici.

Pe parcursul a 5 zile am învățat că trebuie să ai răbdare în multe lucruri pe care noi le facem și să înveți și lucruri noi pentru că eu înainte n-aș fi învățat niciodată să jonglez, dar uite că am încercat și îmi iese. Am mai învățat să-mi temperez nervii și să am mai multă răbdare cu lucrurile în care pun pasiune.

Edi11 ani

Imaginație . Foarte tare . Greu . La jonglatul cu 3 mingi mă enervam că nu-mi ieșea. Dar acum îmi iese! A fost una dintre cele mai tari experiențe din viața mea!

Patrisia11 ani

La atelierul de jonglerie de anul acesta am învățat să jonglez cu 3 mingi și chiar cu 4. Atelierul a fost amuzant și foarte distractiv. M-am bucurat să particip și sper să văd acest atelier și anul viitor.

Isabella11 ani

Distractiv . Plăcut . Interesant . Minunat . Unic . Frumos . Încercări . Reușite . Amuzant . Frustrant . Imaginație . Foarte tare . Greu . Mi-a plăcut foarte mult la atelier!

Ady, Angel, Mihaela, Maria, Tudor, Patrisia10 - 11 ani

Cel mai super atelier!

Ana Maria11 ani